KC Rosh Hashana

דגים מרוקאים רונן עומר KCP צריפין , מנהל מכירות ארצי זהו למעשה האוכל האהוב עלי מכל. זה התבשיל אותו אכלנו כל יום שישי בערב ושבת בבוקר מהיום שאני זוכר את עצמי. המתכון של אמא שלי ז”ל ואין יום שישי שאני מכין את הדגים ואני לא נזכר בה. הסיר הזה מבחינתי מרכז את הילדות, המשפחה, העדה והאהבה למטבח. אופן ההכנה: • שמים בסיר שטוח את כל המצרכים למעט חצי מהכוסברה, המים והתבלינים. • מטגנים תוך כדי ערבוב את הכל, ואם צריך מוסיפים חצי כוס מים ד’ עד חצי שעה עד שהכול מתרכך לגמרי. מוסיפים 25 לפחות כף גדושה של מלח, כף גדושה של פפריקה, חצי כף כורכום דקות ולתת לתבלינים להיספג . 3 וכפית פלפל לבן. מטגנים עוד • דקות מוסיפים את חצי הכוס השניה של המים. 3 אחרי • מניחים את חתיכות הדג בתחתית הסיר ומפזרים ממעל את יתרת הכוסברה. • דקות ולאחר מכן מרטיבים בעזרת 10 עד 8 מכסים את הסיר ל כף את החלק העליון של הדגים ומביאים למצב בו כל הדגים בתוך הרוטב. • דקות. 5 מבשלים עוד • דקה לפני שמוצאים את הסיר מהגז סוחטים רבע לימון מלמעלה לטוויסט טעם נהדר. חשוב חשוב – החלה הינה מרכיב חשוב בהנאה, אל תוותרו על זה. בתאבון. מצרכים מנות: 8 ל • פלפלים שושקה שטוף, נקי 10 מחרצנים וחתוך לחצי. • פלפלים יבשים מתוקים/חריפים. 4 • שיני שום. 15 • חבילה גדולה של כוסברה קצוצה .2 מחולק ל • עגבניה אחת מגורדת. • כוס שמן. (למי שלא טוב לו, לא 1.5 יהיה טעים לו..) • כוס מים 1 • מלח, פלפל לבן,כורכום ופפריקה מרוקאית בשמן  • חלה לשבת – חובה!!! 28 המתכונים של עובדי קימברלי קלארק ישראל - נשארים מחוברים

RkJQdWJsaXNoZXIy NTc3NzU=