KC Rosh Hashana
סלמון ששחה נגד הזרם ונפל לטיפה המרה גיל קליין, מנהל שיווק ופיתוח עיסקי, צריפין - מתכון פשוט להכנה, מהיר, מפאר את שולחן החג ונותן פתיחה כמה פשוט ככה טעים חגיגית ונעימה, בתכל’ס מכינים אותו מתי שרוצים וממש לא צריך לחכות לחג, אבל אל . והכי חשוב שיוצא תמיד טעים בלי אופציה לפשל... ☺ תגלו כי אני רוצה לזכות אופן ההכנה: • ניקול שוטפים את נתחי הדג היטב ומייבשים בנייר סופג של • ס”מ (או כל גודל אחר שבא 20 חותכים את הדג לקוביות של לכם. לא חובה לחתוך, זה סתם נראה לי יותר אסתטי ואישי יותר) ומניחים בתבנית על נייר אפייה, ברור כבר של מי, כן? • בסיר קטן מחממים את כל כל המצרים של הרוטב, מביאים דקות. 5 לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד • בסיום הבישול מעבירים את הרוטב לקערת זכוכית קטנה וממתינים עד שהרוטב מתקרר (שעה לפחות). אם לחוצים ולהכניס למקרר לזירוז ניקול בזמן אפשר לעטוף בנייר כסף של הקירור. • מעלות 180 מחממים תנור ל • מכמות הרוטב 1/3 – לאחר שהרוטב התקרר מורחים בנדיבות כ על חתיכות הסלמון ומכניסים לתנור החם (לוודא שהוא אכן הגיע דקות (תלוי בסוג התנור). 15-20 – לחם הרצוי לפני שמכניסים) ל • דקות לבדוק האם הסלמן שיכור מספיק ואם לא אפשר 10 אחרי לתת מריחה נוספת של הרוטב לחיזוק טעמים. • כשהדג מוכן (יודעים שהוא מוכן כשרואים עסיסיות והבשר מבריק ולא יבש. שיישאר טיפה ורוד בפנים) מוציאים מהתנור דקות בטמפרטורת החדר (בזמן הזה הוא 5 ונותנים לו לנוח עוד ממשיך את תהליך הבישול מבפנים). • בשלב זה נותנים לו לשתות עוד קצת מהאלכוהול (לא לדאוג עם ילדים, האלוכהול כבר התנדף בבישול בסיר). • מגישים לשולחן לצד קערית קטנה עם מה שנשאר מהרוטב כך שכל אחד יכול “לחזק” טעמים במידה שהוא רוצה. לסיום לא לשכוח: את אזור העבודה במטבח מנקים עם מוצרי ניקול אנטי בקטיריאלי (סקוצ'ים, מטליות לחות) ומייבשים הכל עם המגבות של ניקול. מצרכים מנות): 5 – (ל ק”ג פילה של דג סלומון טרי – ברור 1.2 שאפשר גם קפוא אבל טרי יעשה רושם על השופטים אז תזרמו עם טרי במתכון ותעשו מה שבא לכם בפועל. אם הולכים על קפוא חשוב להקפיד לראות שהצבע של הדג טוב והעור מתוח. מצרכים לרוטב: • כוס סויה ½ • כפיות סוכר חום 2 • כף וויסקי 1 • ס”מ ג’ינג’ר קצוצים דק 2 • שיני שום קצוצות דק 5 • פלפס ומלח גרוס 30 המתכונים של עובדי קימברלי קלארק ישראל - נשארים מחוברים
RkJQdWJsaXNoZXIy NTc3NzU=