KC Rosh Hashana

אופן ההכנה: הכנת הבשר למילוי: מערבבים את כל חומרי המילוי למלית בשר עם אורז – אפשר לתת לנו לנוח קצת על מנת לספוג הטעמים. : הכנת הירקות למילוי (את מילוי הירקות/ חתיכות לא מנוצלות -שמים בתחתית סיר הבישול) – מרוקנים וחותכים את עגבניות הכיפה (לא עד הסוף) – מרוקנים קישוא – חותכים לשניים תפוח אדמה (לאורך) ויוצרים חתך באמצע (לא עד הסוף) כמו סנדוויץ שמאפשר מילוי. סנדוויצים (את 4-5 -פורסים ל חציל קצוות החציל – לתחתית הסיר) מקלפים, הכי חשוב – בצלים: ** מורידים כיפות, חותכים עד האמצע (לאורך) בלבד ושמים במים רותחים על מנת שיתרככו. לאחר מכן מקררים ומפרידים עלים כך שיתאפשר מילוי של כל עלה בנפרד. מילוי הירקות בבשר: לאחר שכל הירקות מוכנים למילוי: ממלאים בתערובת הבשר (לא להעמיס ולתת מקום לאורז לתפוח) ומסדרים בסיר רחב וגדול (עדיף שהכל יהיה בקומה אחת בסיר אבל אל יותר משתי קומות) סידור הירקות חשוב מאוד!: מתחת לירקות שמים את כל המילוי ושאריות הירק שנשארו מהחיתוכים (הם בסיס מצוין לתבשיל) מניחים את הירקות עם הבשר כלפי מעלה בצורה יפה בסיר – לא דוחסים (שיהיה מקום לרוטב להיכנס) שופכים את קערת הרוטב על בסוף – כל הירקות גובה של 3/4 הרוטב צריך להגיע ל התבשיל (אם צריך ניתן להוסיף קצת מים) *טיפ: • תטעמו את הבשר לפני שאתם ממלאים (גם אם הוא חי – לא מתים מזה) • תטעמו את הרוטב לבדוק טעמים בישול • שעה על אש 3/4 חצי שעה – עד בינונית • **חשוב! - לאחר הבישול מחכים שיתקרר קצת ומעבירים (ב ע ד י נ ו ת) לתבנית ולתנור! להשחמה. • עד שהכל נראה כמו סוכריות מקורמלות ממולאות בבשר בתיאבון 43

RkJQdWJsaXNoZXIy NTc3NzU=