KC Rosh Hashana
בצלים ממולאים בבשר טחון ואורז גיא כהן בלנק מנהל גיוס, צריפין אחת המנות האהובות עליי בעולם היא בצלים ממולאים שמכינה זוגתי שתחיה – סיון. מנה חגיגית וכיפית שתפסה אצלנו מקום קבוע בתפריט החג. כשסיון הייתה ילדה קטנה בבת-ים, הייתה לה מטפלת ממוצא לבנוני שהייתה מכינה את המנה ושם נוצר הקליק. תהנו! אופן ההכנה: • שוטפים את האורז, מסננים ומערבבים עם כל מצרכי המילוי והמילוי שלנו מוכן. • חותכים לאורכו של כל בצל חתך אנכי, שיגיע עד למרכז הבצל, שמים את הבצלים בתוך סיר גדול ומכסים במים. מביאים דקות על 20 לרתיחה ואז מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד אש קטנה עד שגלדי הבצל מתחילים להתרכך ונפרדים זה מזה בקלות. • מסננים מוציאים את הבצלים מהסיר, מקררים מעט ומפרידים את הגלדים של כל בצל ובצל. • על כל גלד בצל שהפרדנו, מניחים כף של מילוי, מהדקים היטב ומגלגלים. • מסדרים את הבצלים הממולאים בתוך סיר בינוני חסים חום (לאחר ששומן היטב). • מערבבים בתוך קערה קטנה את רכז הרימונים/ תמרינד, מיץ הלימון, כוס מים, מלח וסוכר ויוצקים על הבצלים בסיר. • מניחים מעל הבצלים צלחת חסינת חום שתשמש כמשקולת ותמנע מהבצלים להיפתח. • דקות על אש נמוכה עד שנוזלי הבישול מסמיכים. 30- מבשלים כ • 150- דקות בחום של 60 מעבירים את הסיר לתנור וממשיכים עוד מעלות. 180 בתאבון! מצרכים: • סיר שמתאים לבישול על הגז וגם לתנור (חסין חום) • בצלים גדולים מאוד (!) קלופים 3 • בצל קטן 1 • כפות שמן 2 • כפות תרכיז תמרינד / רכז רימונים 3 איכותי • כפות מיץ לימוד סחוט טרי 2 • כפית מלח 1 • כפית סוכר (אם רוצים להמתיק 1 את המנה) מצרכים למילוי: • גרם בשר טחון 500 • כוס אורז (פרסי/ עגול) 1/3 • כפית רכז רימונים איכותי 1/2 • כפית בהרט 1 • כפית קינמון 1 • כפית מלח 1/2 • חופן צנוברים (אופציונאלי) 44 המתכונים של עובדי קימברלי קלארק ישראל - נשארים מחוברים
RkJQdWJsaXNoZXIy NTc3NzU=