KC Rosh Hashana

בצלים ממולאים ברוטב סילאן עינת מיכאלי מנהלת מחלקת שירות צרכנים, צריפין מאחר ורן (בעלי היקר) הוא שף מוכשר גם בעבודה וגם בבית, יש מעט מאוד תבשילים שהם “שלי” וזה אחד מהם. הילדים מתים עליו ואני עושה את המאמץ בעיקר בחגים וארועים מיוחדים. הוא חגיגי ומיוחד וממלא את הבית בריח מדהים. אני תמיד מכינה כמות כפולה כי הוא מתחסל עוד לפני שמגיע לשולחן. אופן ההכנה: • יוצרים חתך עמוק לאורך הבצלים (עד ללב הבצל). מבשלים במי מלח רותחים כעשרים דקות. בתום הבישול מצננים תחת מים קרים. • מערבבים יחד את כל חומרי המילוי. • קולפים את שכבות הבצל. ממלאים כל עלה בצל בתערובת, מגלגלים ומהדקים. מניחים בתבנית עמוקה בשכבה אחת. • מערבבים את חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. יוצקים מעל הבצלים. • מכסים ברדיד אלומיניום (של ניקול כמובן) ומכניסים לתנור מעלות. 150 למשך שעה וחצי בחום של • מסירים את רדיד האלומיניום ומשאירים בתנור לעוד כרבע שעה עד שמשחים. בתאבון! מצרכים: • בצלים גדולים 6 מצרכים למילוי: • גרם בשר בקר או כבש טחון 500 • חצי כוס אורז עגול • בצל גדול קצוץ • חצי כוס צנוברים • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה • כפות שמן זית 5 • כפית מלח • חצי כפית פלפל מצרכים לרוטב: • כפות סילאן 5 • כפות מיץ לימון 4 • מקלות קינמון 2 • עלי דפנה 3 • מלח, פלפל • כוסות מים   2 46 המתכונים של עובדי קימברלי קלארק ישראל - נשארים מחוברים

RkJQdWJsaXNoZXIy NTc3NzU=