Teva CFS Book

עובדים יחד, אוכלים יחד, חיים יחד חדר האוכל היה המבנה הציבורי הראשון שהוקם באתר כפר סבא. עם הקמת חדר עובדים, ארוחות 70- האוכל, מנה המפעל כ בוקר וצהריים הובאו על ידי העובדים מהבית או נקנו באופן עצמאי במסעדה הסמוכה. חדר מקומות ישיבה בלבד. במשך 180 האוכל הכיל שנים רבות שימש חדר האוכל המשותף מרכז החיים של האתר בו סעדו העובדים בצוותא את ארוחות הבוקר והצהריים. חדר האוכל היה יותר מאולם אכילה - הוא היווה גם מרכז חברה ותרבות וכמובן גם אמצעי להפצת רכילות. התנהלו בו החיים החברתיים, הרוחניים, התרבותיים והפוליטיים של החברה. האירועים התרבותיים בחדר-האוכל, היוו חלק חשוב ממעגל החיים הפורמלי והבלתי פורמלי באתר: התקיימו בו אספות עובדים, קבלות שבת, הקרנת סרטי קולנוע, ערבי ריקודים ושירה בציבור. בימי המונדיאל הוצב מקרן ענק והעובדים היו יושבים בצוותא לראות את משחקי הכדורגל עם שתיה ופיצוחים ובימי בחירות הוצב הקלפי בחדר האוכל. במהלך הונהגה בחדר האוכל הגשה 90- שנות ה עצמית. ארוחות בחודש 46,000 עם צמיחת האתר והגידול בפעילות ובמספר העובדים, הצפיפות בחדר האוכל הישן הלכה 2010 וגדלה, והובילה את ההנהלה בשנת לבנות חדר אוכל מפואר ומאובזר במיטב מיליון ש”ח. 3 הטכנולוגיה, בהשקעה של בחדר האוכל החדש פועלת חברת קייטרינג, המגישה אוכל טעים ומגוון המוגש בצורה נעימה ואסטטית לעין, בליווי של דיאטנית מקומות 400 קלינית. חדר האוכל החדש מכיל 3 - ארוחות בחודש ב 46,000 ישיבה ומגיש משמרות. תזונה נכונה בטבע של כפר סבא כמו בנושאים רבים אחרים, גם בתחום התזונה חלו במרוצת השנים התפתחויות גדולות ודברים שנראו בעבר נכונים או חדשניים, נראים בפרספקטיבה לאחור אחרת לגמרי. כך למשל, מספר יצחק פסטרנק מוותיקי המפעל: בזמן ארוחות הבוקר הוזמן לדבר בפני העובדים מרצה בנושא תזונה נכונה. אחת ההמלצות היו שאדם מעל גיל גרם עוף 200- חמישים לא צריך לאכול יותר מ בשבוע (!) בסוף שנות השמונים הוחלט לבצע באתר מחקר בשיתוף מכון וינגיט בנושא “ספורט לתעשייה”. לצורך כך חולקו העובדים לשתי קבוצות ובזמן ארוחת הצהריים מחציתם ישבו על הדשא, שיחקו קלפים וקראו עיתונים ואילו הקבוצה השנייה יצאה מחוץ למפעל לריצה בהדרכת מאמן כושר. לאחר כחצי שנה נבדקו כלל העובדים ובוצעו השוואות הנוגעות לרמת הבריאות של חברי שתי הקבוצות. את התוצאות ניתן לשער... שוקו, לחמנייה וחיוך התקיים במפעל טקס 10:00 כל יום בשעה קבוע - אסתר, עובדת טבע במשרה מלאה, נהגה לעבור ולחלק שוקו ולחמנייה לכל עובד בתחנת העבודה. GMP כמובן שעם כניסת האתר לעידן ה- יצא כל נושא האוכל מחוץ FDA ואישורי לתחומי הייצור, אך הזיכרונות המתוקים נשארו. מימין לשמאל: דורון עסיס, עוזי שרון, אברהם בן מוחא, אלי פרץ עובדי מחלקת אחזקה: חיים וידאל, אלון אגם, אברהם חמביא, אלי קדוסי ומשמאל - אלי מנחם 56

RkJQdWJsaXNoZXIy NTc3NzU=